RSS Feed   Twitter

Smidig fakturabelåning

Det är lätt att uppfatta fakturabelåning och andra kreditrelaterade tjänster som dyra och krångliga. Dock är fakturabelåning en enkel metod för den som vill minska tiden för kundinbetalningar. Ofta med så mycket som 20 %. När du anlitar ett finansbolag för fakturabelåning går ni tillsammans igenom strukturen i ditt företag och bedömer vilka risker som finns gällande. Detta ligger till grund för hur stor kreditvärdighet man räknar med.

Belåna fakturor

I och med att du fakturerar som vanligt, kan du på ett smidigt sätt ha koll på alla fakturor och kunder. Vid fakturabelåning överlåter du sedan alla fakturor du vill belåna till finansbolaget som i sin tur sköter allting ifrån påminnelser till inkasso om så krävs. När kunden inkommit med sin betalning får du tillgång till beloppet som kvarstår minus den avgift finansbolaget tar för tjänsten.

I och med att det är en flexibel kredit för enkla fordringar, kan du alltid veta hur mycket du lånat och hur mycket finansbolaget kommer att behålla som ersättning. Detta varierar mellan olika finansbolag och rör sig för det mesta om några procent. Vill du känna till vilka avgifter ett visst finansbolag behåller, gör du rätt i att kontakta de som verkar bäst för din organisation.

Tips om fakturabelåning

Här hittar du en bra sida om fakturabelåning. Där får du massa tips och råd om när du vill belåna faktura.

Tips: Kolla upp det finansbolag du fundera på att samarbeta med på Google och Rejta innan du inleder samarbetet.

Leave a Reply

Powered by WordPress